Две години и половина след финала на шоуто "Гласът на България", Радко Петков тръгва по нов път. Момчето с големия глас, което победи заедно с китариста Иван Лечев, започва да прави поп-фолк музика.

Радко вече е подписал договор с музикална компания "Пайнер мюзик" и вече дори ходи на участия. В студиото на "COOL..T" Радко Петков представи новата си песен "След теб".

"Първата ми песен "Ябълката на раздора" беше подарък от продукцията "Гласът на България". За нея се допитах до Иван Лечев, след това - не. Сигурен съм, че сега би ме изкритикувал, но мисля, че в крайна сметка важното е да съм щастлив и да правя това, което обичам", споделя младият певец.

Радко Петков е от Троян, цялото му семейство се занимава с музика и от малък той пее по фестивали. Първото му качване на сцена е едва 7-годишен заедно с Хайгашод Агасян.

"Аз съм закърмен с балканската музика. Баща ми и вуйчо ми са свирили по сватби. Няма как да избягам от себе си. Просто в един момент реших, че трябва да направя нещо по въпроса. Много обичам фолклора, той е вътре в мен. Това изпълнявам най от сърце", подчертава Радко.

И въпреки, че песента "След теб" е във фолк жанра, Радко няма да спре да изпълнява златните български песни на участията си: "Ще продължавам да изпълнявам поп и великите песни на България, защото това са песни, които всички харесват. Най-важното в момента е да съм здрав и след това да правя хубава музика. "