Анкетно проучване, проведено между 1000 души в Съединените щати сочи, че 70% от зрителите предпочитат да гледат нови филми вкъщи, пише „Варайъти“.

Проучването показва, че страховете за здравето и сигурността на публични места изключително накланят везните в полза на оставане вкъщи отвъд океана. От компанията, провела анкетата коментират, че резултатите добре илюстрират всъщност колко стръмен склон трябва да изкачи развлекателната индустрия, за да се нормализира бизнесът.

На участниците бил зададен въпросът ако могат да гледат нов пълнометражен филм, достъпен на дигитален носител и в киносалон, какво щяха да предпочетат. 70% от зрителите избрали, че предпочитат да го гледат у дома. Едва 13% са склонни да посетят киносалон, а 17% не са сигурни.

Дори ситуацията в Съединените щати да се промени и Центърът за заразни болести да съобщи, че е безопасно да се посещават публични събития, 52% от хората казват, че рядко ще посещават големи мероприятия.

Друго проучване по-рано този месец сочи, че 60% от американците казват, че ако посетят публично събитие „ще бъдат уплашени доста дълго време след това“.

В музикалната индустрия положението е същото – 39% от участниците казват, че ще посещават концерти на закрито по-рядко.

За постановки на Бродуей – 51% биха изчакали още известно време преди да отидат на театър, а 16% повече никога не биха отишли.