Известната британска приматоложка Дейм Валери Джейн Гудол смята, че херцогът на Съсекс ще се откаже от лова заради неприязънта на съпругата му Меган Маркъл към този спорт.

Освен това Джейн Гудол мисли, че Хари намира живота за "малко предизвикателен", откакто двойката напусна Обединеното кралство и се премести да живее в Северна Америка, пише "Гардиън".

86-годишната д-р Гудол, която е близка приятелка на двойката и е гостувала в дома им във Фрогмор Котидж в Уиндзор, споделя в интервю за Радио Таймс: "Мисля, че Хари ще спре, защото Меган не обича да ловува, така че подозирам, че той е приключил с това."

Британските принцове Хари и Уилям бяха остро критикувани в миналото заради страстта им към лова. Впоследствие и двамата станаха противници на незаконната търговия с диви животни и привърженици на кампаниите за защита на застрашените видове.

Снимка: Getty Images

През 2014 г. се появи снимка отреди 10 години на Хари, на която позира със снайпер в ръка над трупа на воден бивол, който е застрелял по време на ловуване в Южна Америка през 2004 г. 

Вижте повече за принц Хари и Меган Маркъл в Ladyzone.bg.