Десетилетия преди да загуби съпругата си Кели Престън от рак на гърдата, Джон Траволта е трябвало да погребе още една своя любима, която починала от същата коварна болест.

Преди повече от 40 години актьорът от „Лице назаем“ губи тогавашната си приятелка Даяна Хайланд, която умира от същото заболяване.

Хайланд също е била актриса, позната с ролите си в „Burke's Law“ (1965) и „Smoky“ (1966). Тя си прави мастектомия 2 години преди да почине, заявява Траволта пред списание „Пийпъл“ през 1977 година, добавяйки, че Хайланд „не знаеше, че ще умре със сигурност, научи го преди 2 седмици.“

Когато се запознава с нея, има голяма вероятност това да не се случи. По средата на снимките на „Треска в събота вечер“ Джон Траволта трябвало да се прибере спешно у дома, защото здравето на приятелката му се влошило рязко. Той бил с нея в последния месец от живота й, включително и в момента, когато тя поема последната си глътка въздух.

Тогава холивудският актьор заявява, че никога не е бил по-влюбен в живота си. „Забавлявах се с Даяна толкова, колкото не съм през целия си живот. Най-странното нещо беше малко преди да се срещнем – помислих си, че никога няма да имам успешна връзка. Тя ми каза, че си е помислила същото.“

Тази неделя Траволта изживя още една житейска трагедия, свързана с рака на гърдата – актрисата Кели Престън, с която са заедно от повече от 28 години, почина на 57 години след тайна 2-годишна борба с рака.

Вижте цялата история на ladyzone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!