За първи път от 17 години насам на голямата сцена излиза певицата Елвира Георгиева. На 16 декември зала 1 на НДК ще събере най-големите звезди на поп музиката ни за концерт със златни хитове. В специално интервю за COOL...T Елвира призна, че дълго е мислила преди отново да се качи на сцена след категоричното й решение преди години да сложи край на певческата си кариера.

„Така или иначе ще припомня за себе си с този концерт, решихме да направим и един албум The Best, да изберем най-доброто от миналото ми като песни и да ги поднесем на моите почитатели", обясни певицата.

Без да скрива сълзите си, Елвира Георгиева за първи път споделя, че през всичките години, в които е извън светлините на прожекторите, не е посмяла нито веднъж да слуша своите песни, нито да гледа клиповете си.

Снимка: bTV

На най-често задавания й въпрос "Защо спряхте да пеете?", Елвира отговаря простичко, че е започнала да търси себе си: "Аз се самонаказах като реших, че трябва да бъда долу, не горе на сцената и да си отговоря на толкова много неща - защо съм объркана, защо съм тъжна, какво е старостта, какво е да приемеш и обичаш себе си."

Елвира Георгиева казва, че за да слезе един артист от сцената, не е слабост, а напротив - изисква се голяма сила. В онези години се е чувствала ненужна, но основният проблем тогава бил, че поп музиката е била "завряна" в кръчмите, което за певицата бил най-големият удар.

"Освен това станах на 40, не станах майка, животът ми премина и кой знае какво не бях направила. И пеенето го нямаше, и децата ги нямаше и тогава видях тази празнота вътре в мен и започнах да търся себе си, да медитирам, да чета такава литература. Тогава действително преживях няколко години много, много сама.", сподели тя. 

Как така най-известната песен на Елвира Георгиева - за коминочистача, е писана за "Щурците", а другият й голям хит от края на 80-те - "Няма пътища назад", е определян от музикалната критика като песен, "от която мирише на бира и кебапчета", вижте в двете части на интервюто с поп певицата.