Половината от населението на Земята би могло да носи в себе си хомосексуални гени, пише в. "Индипендънт". Ново проучване сочи, че мъжете и жените притежават гени свързани с хомосексуалността, както и това, че те могат да бъдат предавани от поколение на поколение, независимо че хомосексуалистите нямат деца.

Сестрите на гей мъжете са склонни да имат повече деца, които обаче могат да носят и предават гей гени. Същевременно мъжете също могат да предават гени, които предразполагат към хомосексуалност.

За изследването помага учен от Грузински университет, който чрез изчислителен модел показва влиянието на гените и наследствеността за хомосексуализма, както и присъствието му в цялата човешка история и във всички култури.

Въз основа на направените изчисления, публикувани в списание за сексуалното поведение, популацията мъжката хомосексуалност се поддържа в ниски и стабилни честоти. Ако половината от мъжете и приблизително повече от половината от жените носят тези гени, то това предразполага хората към хомосексуалност.