През 2001 г. музикантът Джордж Харисън загуби битката с рака на белите дробове и стана вторият Бийтълс, който напусна този свят. И въпреки че Харисън вече го няма, неговият приятел и колега Пол Маккартни има начин да пази връзката им жива и го поздравява всяка сутрин.

Точно до изхода на дома на Маккартни има посадена ела и именно тя е онази частица от Харисън, която остава жива за Пол Маккартни. В интервю за радиото той разказа: „Джордж беше запален по растениевъдството и беше отличен градинар. Даде ми това дърво като подарък. Аз го засадих до портата си и всяка сутрин, когато излизам с колата, го поглеждам и казвам: „Здравей, Джордж!“

Джордж Харисън и Пол Маккартни, заедно с Ринго Стар и музикалната легенда Джон Ленън, са членове на една от най-популярните музикални групи на всички времена. По време на съществуването си „Бийтълс“ е най-успешната група в целия свят и продължават да осигуряват много добри приходи на двамата останали членове на групата, която се разпадна през 70-те години.

Снимка: Reuters/Screenshot

Освен спомените, дървото на Пол Маккартни продължава да го връща към времето му с Джордж Харисън:

„Той ми го даде и аз го посадих. Но колкото повее години минават, толкова по-често го поглеждам и си мисля: „Това е дървото, което Джордж ми даде!“ Той се всели в това дърво заради мен и се надявам да е щастлив.“

Единствено Пол Маккартни и Ринго Стар са все още живи. Преди Джордж почина Джон Ленън, който беше застрелян. Убийството му шокира целия свят, а убиецът продължава да е зад решетките вече 40 години.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете повече за „Бийтълс“ и убийството на Джон Ленън:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!