Възрастно семейство вся хаос и ужас в хотел в Шотландия. Мъжът се появил тичешком гол и размахващ ножица на рецепцията на хотела, а жена му заплашвала да застреля служител от персонала. Двамата бяха осъдени да платят солена глоба, предаде АФП.

Обяснението, което пенсионерите са дали за поведението си е, че са попрекалили с алкохола. Това обаче не омилостиви съда и глобата, която им беше наложена, възлиза на 4100 паунда (4477 евро) за заплахи и насилие.

Освен това 72-годишният Робърт Фъргюс трябва да плати и 800 паунда обезщетение на хотел „MacDonald Loch Rannoch” за щетите, нанесени през нощта, в която той и 69-годишната му жена вилняха.

Самата Рут Фъргюс се появила по нощница и заплашвала с огнестрелно оръжие служител на хотела, който се явил по оплакване от друг клиент заради шума, който вдигала. На помощ на жена си се притекъл Робърт Фъргюс, въоръжен с ножица.

Той прерязал кабели, откъртил табелата на хотела и с нея счупил един прозорец, а след това заплашил персонала, че ще убие всички.

Ужасени от белокосите размирници, хората в хотела не видели друг изход освен да избягат в най-близкото село на разстояние 3 км. Двамата били заловени в колата си два часа по-късно, докато се опитвали да избягат.

Шофьорската книжка на мъжа е отнета за една година заради шофиране в пияно състояние. По информация на БГНЕС