Почти всички служители на технологичната компания „Гугъл“ ще могат да работят от домовете си поне до юли 2021 г., пишат световните медии. Това е първата голяма компания, която публично оповестява плановете си да удължи работата от вкъщи.

Решението на „Гугъл“ ще засегне почти всички от близо 200 хилядите служители.

„За да можем да дадем някаква яснота на нашите служители, удължаваме политиката си за работа от вкъщи до юли 2021 г. за позиции, които няма нужда да бъдат в офис“, пише в официалното съобщение.

Компанията започна да отваря офисите си от началото на юли, но всички служители, чиято позиция зависи от това да бъдат в офис, работят на ротационен принцип.

От септември от „Гугъл“ ще започнат да връщат повече служители на работните им места, но подчертават, че това е по желание до края на годината и „ако имат възможност, могат да продължат да работят от домовете си“.

Други технологични компании като „Фейсбук“ и „Туитър“ също обявиха, че ще дадат възможност на служителите си да работят от вкъщи за неопределен срок от време. „Гугъл“ е единствената компания, която планира това поне за година напред.