Музикалният продуцент Фил Спектър почина на 81-годишна възраст в затвора. Мъжът, който е продуцирал някои от най-големите хитове на „Бийтълс“, е едно от най-големите, но и най-опозорени имена в музикалната индустрия. По официална информация Фил Спектър е починал от естествена смърт, но всекидневникът "Лос Анджелис Таймс" съобщава, че близък на семейството е посочил като причина COVID-19.

Снимка: Getty Images

Фил Спектър работи като продуцент на последния албум на легендарната британска група „Бийтълс“. Част от този албум са безсмъртните хитове “Let It Be” и „Across The Universe“. След разпадането на легендарната група, Спектър продължава да работи с Джон Ленън и с Джордж Харисън.

Снимка: Facebook/Getty

Той е работил и с групата „Ронетс“. Докато още е женен за първата си съпруга, певицата Анет Мерар, Фил Спектър започва връзка с певицата Вероника Бенет, която по-късно става известна като Рони Спектър.

След като Рони и Фил се женят, двамата осиновяват момче, а по-късно, като коледен подарък за съпругата си, Фил Спектър осиновява още двама близнаци.

След смъртта на продуцента, певицата Рони Спектър сподели в Туитър:

„Да работиш с Фил Спектър означаваше да работиш с най-добрия. Толкова много неща обичам в онези дни.
Влюбването беше като приказка.
Магическата музика, която правехме, беше вдъхновена от любовта ни.
Той беше гениален продуцент, но лош съпруг.
Музиката е вечна 1939 – 2021“

Снимка: Getty Images

През 2009 г. музикалният продуцент влиза в затвора, след като е признат за виновен за убийството на актрисата Лана Кларксън.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете повече за обвиненията срещу Фил Спектър и за смъртта на 40-годишната актриса: