Бившият барабанист на британската рок група „Юрая Хийп“, Лий Кърслейк, почина в събота на 74-годишна възраст, съобщава музикалното списание "Rolling Stone", цитирано от ТАСС.

Според изданието причината за смъртта на музиканта, участвал и в записа на първите два албума от групата на британския рок музикант Ози Озбърн - Blizzard of Ozz (1980) и Diary of a Madman (1981), е рак на простатата, съобщава БГНЕС.

Снимка: \"Туитър\"

Смъртта на Кърслейк е потвърдена от китариста и автор на песни на „Юрая Хийп“Кен Хенсли: "С най-голяма тъга в сърцето ви съобщавам, че Лий Кърслейк, мой приятел от 55 години и най-добрият барабанист, с когото съм свирил, загуби битката си с рака днес в 3:30 ч. сутринта. Слава Богу, той почина спокойно, ще ни липсва много “, цитира списанието думите на Хенсли. Не се уточнява къде точно е починал Кърслейк.

Китаристът на групата Мик Бокс коментира тъжната новина. "Лий беше един от най-добрите хора на Земята. Освен че ми беше като брат, той беше и невероятен барабанист, певец и автор на песни. Той обичаше живота без изключение и беше много обичан от феновете си, както и от всички, които срещна по пътя си ", написа Бокс във „Фейсбук“.