Добромир Момеков е оперен певец, но отскоро участва в няколко спектакъла в Музикалния театър, сред които най-големите му роли са в премиерната за България оперета "Цигански барон" и "Прилепа".

„Специално тази две заглавия определено искат пеене. Изобщо много разнообразно изкуство е оперетата и мюзикълът. И аз сега да Ви кажа навлизам. Може би като оперен певец гледах не с насмешка, но малко така "Абе тия там само хахо-хихи", много сериозно изкуство е това! Много сериозно! Тези хора работят от сутрин до вечер, аз съм обиколил всички театри в България, не знам в някой театър да не съм пял, но никъде аз толкова мотивирани млади хора не съм виждал!“, споделя певецът.

Снимка: bTV

Добромир има 30 роли и над 400 изиграни представления по света. Успехът му се дължи може би и на летящия старт, с който тръгва в кариерата, а именно, че е бил ученик на големия български оперен певец Никола Гюзелев.

Снимка: Личен архив

За него Добромир разказва, че не е бил лесен характер и благ учител, но изключителен професионалист: „Той ме е правил на нищо! Това е работа като спортист – треньор! И това ми помогна много да ми се разшири кръгозора! Просто видях аз къде съм, видях той къде е! Беше изключително, че този човек само си отваряше ето толкова устата и излизаше някакъв огромен звук.“

Снимка: bTV

Но учителят му го е научил на техниките, с които и Добромир да завладява публиката. А сред най-големите му постижения посочва една незаменима сцена в Австрия: „Имах невероятни късмет да пея в Залцбург, който е един от най-големите фестивали в Австрия, родният град на Моцарт, може би най-невероятната сцена на света – сцената на Караян!“

Снимка: bTV

А в България зрителите често могат да го гледат в русенската опера, където също се радва на успех, какъвто желаем на всеки изпълнител : „Знаете, че заплатите в провинцията са други, всеки гледа да отдели други определени суми, за да може да ходи на изкуство, но хората определено ходят! Театрите са пълни, аз досега в празна зала не съм бил!“, казва Момеков.