Най-голямата новинарска телевизия в света - CNN, насочи погледа си към Пловдив заради Елин Николов, собственик на популярно заведение, посветено на култовия ситком „Приятели“.

35-годишният Елин Николов сподели пред CNN, че е голям почитател на сериала и е намерил своя начин да го превърне в неотменна част от живота си. Той решава да направи кафене, вдъхновено от мястото, на което шестимата приятели водят някои от най-важните си (и забавни) разговори.

Снимка: tripadvisor

„Както можете да се досетите, аз съм огромен фен на сериала. Не можете да си представите колко много почитатели има „Приятели“ в България“, споделя той пред журналистите от CNN.

Николов се е опитал да пресъздаде всеки детайл от сериала, включително диванчето, на което приятелите сядат, когато отиват в измисленото кафене “Сентръл Пърк“. И тъй като не е намерил подобно в България, е трябвало то да бъде доставено от Белгия и да бъде претапицирано, за да отговаря като цвят на култовата мебел от сериала.

Снимка: tripadvisor

„Всеки ден хора от различни краища на страната идват, за да се снимат на оранжевия диван. Включително и от съседните страни – Румъния, Гърция, Македония, Турция. Толкова много хора искат да седнат на оранжевия диван“, похвали се Елин.

„Сентръл Пърк“ в Пловдив има предимно положително оценки в популярното туристическо приложение Tripadvisor. Сега, след излизането на „Приятели: Отново заедно“, интересът към сериала се разгоря с нова сила и вероятно мястото ще стане дори по-популярно.

Снимка: tripadvisor

Самият Елин Николов е гледал новия епизод и го описва като много емоционално преживяване.

„Не плача много често, но очите ми бяха пълни със сълзи. Все още гледам сериала всеки ден. Те са и мои приятели. Много почитатели на „Приятели“ ще кажат същото, но това е истината. И се радвам да ги виждам всеки ден и всяка нощ“, споделя Елин Николов.

Още за специалния нов епизод на "Приятели" може да прочетете на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!