На 20 януари Джо Байдън официално стана 46-ият президент на САЩ. Церемонията по встъпването му в длъжност беше по-различна от предишни години.

Това се дължеше най-вече на мерките срещу коронавируса и заради повече от 25 000 военни от Националната гвардия, които пазеха Капитолия след щурма на 6 януари.

На събитието присъстваха редица важни гости, сред които и тримата бивши президенти Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън. Очаквано, Джо Байдън беше в центъра на вниманието.

Интернет обаче набеляза друг за своя звезда. Кротко седнал на стола си и скръстил крака, беше сенаторът от Върмонт и кандидат за президент от Демократическата партия Бърни Сандърс.

Най-силно впечатление направиха обаче неговите… плетени ръкавици, които мнозина българи са получавали като подарък по време на зимните месеци.

Снимка: Reuters

Интернет потребителите веднага започнаха да произвеждат редица „миймове“ и колажи, с които да подчертаят небрежността на американския сенатор по време на инагурацията.

В късното шоу на Сет Майърс, демократът коментира станалата известна негова снимка с думите: „Опитвах се да се стопля и да се съсредоточа върху случващото се“, но призна, че е видял част от миймовете.

Сандърс обясни, че жената, която е оплела ръкавиците, е учителка и е била изключително щастлива, че произведението ѝ е привлякло вниманието.

Ето и част от най-забавните колажи в социалните мрежи.

Бърни Сандърс се озова и в компанията на българския премиер.

В дует с корейския певец PSY.

На пл. "Славейков".

Новият член в отбора на „Отмъстителите“.

Комикс героят Дедпул си намери най-удобното място.

„Ти подскачай по лунната повърхност, а аз ще те гледам“.

„Спазвай социална дистанция, Форест“.

Без коментар.

Природата е впечатляваща.

„Тронът е мой“.

Батман и Ро...Бърни.

Мистерията зад кацналата муха на главата на бившия вицепрезидент Майк Пенс е разкрита.

Познайте кой е на корицата на списание "Вог".

В новия сезон на сериала "Приятели" очаквайте...

"Да ударим една партия?"

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!