Преди 25 години днешният ни герой - Кристиан Баг, кара сноуборд в Канада, когато катастрофира и чупи гръбначните си прешлени.  Този инцидент го оставя парализиран от кръста надолу.

„Когато ударих земята, знаех, че това е всичко. След този случай никога не е имало момент, в който да съм си мислел, че ще ходя отново”, разказва пред Си Ен Ен Кристиан.

Но нищо не може да му попречи да прави това, което обича – да прекарва време на открито в планината.

Когато помагаш на нуждаещите се, сърцето ти е пълно

Десетилетия след инцидента Баг основава компания, която проектира планински велосипеди за хора с физически увреждания. Те им позволяват да се возят нагоре и надолу по неравни терени, да се катерят по планини и дори да правят впечатляващи скокове.

Идеята се ражда през 2008 г. в мазето му. Кристиан работи сам по създаването на моторен велосипед, който да му позволи отново да се впусне в приключения, където пожелае, без да се нуждае от помощта на приятелите и семейството си.

В началото няма за цел да превръща идеята си в бизнес. Всичко се променя, когато среща едно 14-годишно момиченце с церебрална парализа, което иска да покара неговия планински велосипед.

„Качих я на колелото и ѝ позволих да направи едно кръгче до ъгъла на улицата и обратно. Когато се върна, каза на майка си следното: „Мамо, това беше най-хубавият ден в живота ми“, разказва Кристиан.

Повече по темата можете да научите в LadyZone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!