15 години след хита си "Син талисман" поп певицата София представи най-новата си песен "Пътят към теб", дело на Момчил Колев и Лина Шишкова. В предаването COOL...T тя призна, че е много развълнувана, след като няколко години отсъства от българската музикална сцена.

"Не съм казвала, че спирам да пея. Просто животът ми премина в по-различна посока, в друго поприще. Никога не съм била от артистите, които на всяка цена държат да присъстват в публичното пространство и никога не съм искала да бъда известна”, сподели София.

През дългогодишната пауза певицата се е посветила на различни обществени и политически каузи, но не е сигурна, че иска да продължи да се занимава с политика в България.

"Тук всичко е много агресивно, най-вече в политиката, но пък смятам, че мога да бъда полезна като човек, ангажиран с обществени каузи", казва София.

Тя и Момчил Колев вече работят по нов албум, а "Пътят към теб" ще даде заглавие на диска. Предстоят и снимките на видеото към парчето.

"Доста често медиите са казвали, че музиката ми не е комерсиална, а е твърде филмова - това на една друга ширина не би се случило", споделя още певицата.

София не харесва популярната музика в момента не само у нас, а и в световен план.

"Аз наричам този стил "американска чалга", но всеки има право на избор, аз не съм съдник. Надявам се да продължа да правя хубава музика", казва тя.

София разказа още, че никога не е приемала музиката като бизнес, а и отдавна се е разделила с детските си мечти да покорява световната сцена. Единственото, което твърди със сигурност, е, че никога не би направила компромис с песните и музиката си.