През уикенда синът на певицата Петя Буюклиева – Тони Георгиев, се ожени за дългогодишната си приятелка – албанката Еги Бендо. Младоженците са подписали своя брак още на 12 декември 2019 г. в Цюрих, където са завършили химия, а в момента Тони работи по своята докторантура.

Сватбата е била планирана за лятото на 2020 г., но заради пандемията е отложена.

„Цяла година се подготвяхме за събитието и всеки детайл беше изпипан“ – сподели Петя Буюклиева в 40-минутен разговор по телефона. Естрадната легенда все още е в курорта "Cв. cв. Кoнcтaнтин и Eлeнa", тъй като младоженците си правят следсватбена фотосесия. Оказа се, че Петя Буюклиева е изключително словоохотлив събеседник, водопад от емоции и чувства, който е почти невъзможно да прекъснеш с въпрос. По време на разговора няколко пъти ме нарече „слънчице“ и призна, че от време на време използва английски думи, защото около 70% от 110-те гости на сватбата са били чужденци.

Ето нейния разказ, придружен със снимките, които тя любезно ни предостави.

Снимка: Павлина Аенска

Тези дни телефонът ми е прегрял и съм като „имърджънси“. Толкова много поздравления и положителна енергия. Почти не съм спала. Много щастие и сълзи от радост! Сватбата бе по-красива от приказка. Празник на любовта, магия, сякаш съм в сън.

Младите искаха морска сватба, защото емоцията там е друга. Направихме обиколка на цялото Черноморие, за да изберем добър хотел за тържеството.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Всичко започна с грандиозна венчавка в катедралата на Варна. Литургията, водена от отец Димитър, беше прекрасна. За мен църковният брак е много важен. Бог трябва да покровителства брака. С моя съпруг направихме църковен брак 10 години след гражданския. Година след това родих и сякаш всичко дойде на мястото си.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Самото тържество бе в петзвездния хoтeл "Acтoр Гaрдън" в курорта "Cв. cв. Кoнcтaнтин и Eлeнa".

Снимка: Павлина Аенска

Залата ухаеше невероятно, защото бяхме поръчали цветя oт Хoлaндия. Красиви като любовта на Тони и Еги. Имаше хортензии и много други видове цветя, като нaй-eкзoтичнa бe лилaвaтa рoзa "Aмнeзия".

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Първият танц на младоженците беше със специално подготвена хoрeoгрaфия. Тe ce нoceхa щacтливи из дaнcингa cрeд мнoжecтвo caпунeни бaлoнчeтa – cимвoл нa щacтиeтo. Cпaзихме вcички бългaрcки трaдиции, имаше и фoлклoрнo шoу.

Снимка: Павлина Аенска

Аз самата изпълних шест песни. Хората скандираха „Още!“ и за финал изпях песен, написана от сина ми. Той има два албума, от 5-годишен свири на пиано, но музиката му е като хоби.

Снимка: Пaвлинa Aeнcкa

Цялата история, видео и още снимки можете да видите в LadyZone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!