Съпругите на световните лидерите, присъстващи на Срещата на върха в НАТО, се насладиха на класическа музика в консерваторията във Ватерло близо до белгийската столица.

Снимка: Reuters

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп разговаряше приятелски с тях, докато съпругът й Доналд Тръмп критикуваше Германия и други съюзници на Срещата на върха.

Снимка: Reuters

Мелания Тръмп беше поздравена от съпругата на белгийския премиер Шарл Мишел – Амели, и съпругата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг – Ингрид Шулеруд.

Снимка: Reuters

Сред присъстващите беше и българската първа дама Десислава Радева.

Снимка: Reuters

Единственият мъж сред дамите беше Готие Дестене, съпруг на премиера на Люксембург Ксавие Бетел.

Снимка: Reuters


Те позираха за снимка в Музикалния параклис „Кралица Елизабет II" във Ватерло.

Снимка: Reuters

Четиридесет и осем годишната Мелания Тръмп носеше изготвена от "Калвин Клайн" рокля без ръкави в морско синьо, дълга до прасеца, и бели обувки с марката "Кристиан Лубутен".

Снимка: Reuters

"Калвин Клайн" е американски моден бранд, но неговият творчески директор Раф Симънс е белгиец.

Тя смени тоалета си, като носеше коктейлна бяла рокля без ръкави, дело на Ели Сааб, за вечерята в кралските музеи за изкуство и история в парка на Петдесетилетието.

Снимка: Reuters

След това Доналд Тръмп и съпругата му ще пътуват до Великобритания, където са планирани ангажименти, включително чаено парти с кралица Елизабет Втора, и до Хелзинки, където американският президент ще се срещне с президента на Русия Владимир Путин.