Днес принц Уилям и Кейт Мидълтън имаха публична изява за първи път след интервюто на Меган и Хари, в което двойката обвини Бъкингам в расизъм и бездушно отношение.

Пред репортерите принц Уилям заяви „Ние определено не сме расистко семейство.“ А на въпрос дали скоро е имал контакт с брат си Хари, Уилям отговори „Още не съм говорил с него, но ще го направя.“

Във вторник вечерта Бъкингам реагира официално на интервюто, само 24 часа след неговото излъчване във Великобритания – бързина, която не е характерна за монархическата институция.

„Цялото семейство е натъжено да научи с какви предизвикателства са били изпълнени последните години за Хари и Меган. Повдигнатите въпроси, особено този за расизма, са взети под внимание. Възможно е някои от спомените да са видоизменени, но те са взети под внимание много отговорно и ще бъдат обсъдени в рамките на семейството. Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат обичани членове на семейството“ – се казва в съобщението на Бъкингам, което се публикува от името на кралица Елизабет.

Интервюто на Меган и Хари пред Опра Уинфри бе гледано в неделя от над 17 милиона души в САЩ. В понеделник вечер то бе излъчено и във Великобритания, като привлече пред екраните 11 милиона зрители.

В него Меган Маркъл се оплака, че висш член на кралското семейство се е притеснявал, че синът й Арчи може да има по-тъмна кожа. Меган и Хари отказаха да назоват кой е задал този въпрос.

Принц Хари сподели, че е в чудесни отношения с баба си, но не така стоят нещата с баща му принц Чарлз, който в един момент е спрял да отговаря на позвъняванията му.

Днешната визита на принц Уилям и Кейт Мидълтън бе в училище в Стратфорд. Тази седмица учениците във Великобритания се завърнаха в класните стаи за първи път от края на миналата година.

Повече по темата можете да научите в LadyZone.bg