Актрисата Параскева Джукелова със сигурност не се нуждае от представяне. Ако не сте имали възможност да я гледате на театралната сцена, със сигурност е стигала до вас с ролите си във филмите "Сезонът на канарчетата", "Емигранти", "Време за жени", както и в сериала на bTV "Къде е Маги". Срещаме се с нея в уютната й малка гримьорна в Народния театър "Иван Вазов", за да си говорим за:

Българския театър след 30 години преход

"Не мога да правя обобщения как се променил българският театър. Знам със сигурност, че навлязоха комерсиалните спектакли и това е нормално. Мисля, че във всяка една страна, където продаването и купуването са принцип, в търсенето и предлагането се появяват и в нашата сфера спектакли ширпотреба. Тоест, направени (аз ги наричам "дъвки"), за да могат да бъдат лесно възприети от публиката. Не бих слязла надолу само и само, за да може да бъде това купувано и гледано от зрителите."

Снимка: Евгений Милов

За ролите

"Като по-млада харесвах дълбоко драматични роли. Сега дори и в драматичните роли търся хумора. И обратното - в хумористичните търся тъгата. Искам да вкарам всякакви нюанси, защото животът е достатъчно богат - няма нито само трагедия, нито само бурно щастие и веселба."

А за работата на актрисата от Народния театър по първия за нея аудиосериал, наречен "Гълъбова кръв", можете да научите от видеото в Ladyzone.bg: