Оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от британското кралско семейство породи небивал интерес по целия свят. Кралски експерти, журналисти, които отразяват събитията в британския кралски двор, социалните мрежи и известни личности реагираха на новината. Изписаха се много материали за това какво е бъдещето пред Меган и Хари, какво ще се случи със сина им, как ще финансират скъпия си живот, къде ще живеят през по-голямата част от времето, ще запазят ли дома си в Лондон и т.н. Кралският кореспондент на Би Би Си Сара Кемпбъл отговори на най-често задаваните въпроси от читатели. Ето ги:

Ще остане ли принц Хари шести в реда за наследяване на трона?
Наследяването на трона във Великобритания произтича не само по рождение, но и от законодателството. В тази връзка, за да бъде остранен човек от линията за наследяване на трона, е нужно да бъде взето официално решение от парламента. От там коментираха, че въпросите за неочакваното съобщение на херцозите на Съсекс си остават „за кралското семейство“.

Ще запазят ли Меган и Хари кралските си титли и какво означава това за Арчи?
До момента херцозите на Съсекс не са заявявали официално желанието си да се разделят с кралските си титли. Относно сина им – той няма кралска титла още от рождението си, което е изцяло решение на неговите родители.

Останалите въпроси и техните отговори вижте на ladyzone.bg: