Грандиозен концерт, холограма в златна карета и сандвич с мармалад в дамската чанта - ето какви забележителни неща щяха да ви се случват в последните дни, ако бяхте на мястото на Елизабет Втора.

Снимка: Buckingham Palace

Със зрелищни тържества бяха отбелязани официалният рожден ден и платиненият юбилей на кралицата. Ето и кратка ретроспекция на най-внушителните от тях. 

Снимка: БГНЕС

Националният химн прозвуча в последния ден от тържествата по случай рождения ден и платинения юбилей на кралицата. Всички членове на кралското семейство, които бяха около Елизабет Втора, се включиха в поздрава с пълен глас. 

"Куин" направиха празничната вечер на юбилея наистина впечатляваща. Те откриха тържествения концерт, докато кралицата тактуваше със сребърна лъжичка върху чашата си с чай. Думата на вечерта беше "Благодаря".

В програмата имаше и други звездни имена - Алиша Кийс, Ханс Зимер, Крейк Дейвид, Мабел, Джордж Езра, Андреа Бочели, Селесте, Нийл Роджърс и Дюран Дюран. Даяна Рос сложи края на разкошния концерт, посветен на кралица Елизабет II.

Снимка: Reuters

Холограма на кралица Елизабет Втора се появи в прозореца на златната карета по улиците на Лондон. 96-годишната кралица не присъстваше лично на това събитие, поради неразположение. Модерните технологии обаче бяха от полза в случая. Позлатената карета е на 260 години и е била използвана, за да закара Елизабет Втора за коронацията й през 50-те години.

Подробности за това как празнува една истинска крaлица - четете на Ladyzone.bg.