Все повече кампании за ограничаване на COVID-19 набират скорост в социалните мрежи.

#stayhome, #restateacasa или „Остани си вкъщи“ е сред най-популярните хаштагове в Италия. Известни личности призовават хората да ограничат излизанията от дома и дават съвети срещу скуката. 

„Ако отивате на работа, ако пазарувате храна, ако имате медицински нужди – вземайте мерки! През останалото време си останете вкъщи. Нека се грижим за себе си и за околните“, призовава потребител в „Туитър“.

„За извънредни моменти се нуждаем от извънредно поведение. Останете си вкъщи и следвайте указанията на здравните власти“, споделя писателят и палеонтолог Алберто Ангела.

„Дали 14 дни на самоизолация ще са достатъчни?“, пита Киара Мариоти, като под публикацията споделя снимка с книгите, които е прочела за две седмици у дома.

Актьорът Джузепе Фиорело, например, споделя, че ще посвети времето на книги и писане.

А футболистът Франческо Капуто, който играе с екипа на „Сасуоло“, отправи посланието „Всичко ще е наред. Останете си вкъщи“ по време на мач, който се игра пред празни трибуни.

В Европа през последните часове много хора се включиха в кампания на британски учени: „Да намалим кривата!“, която призовава за повече бдителност и спазване на лична хигиена.

Те са разработили специална страница с научна информация и полезни съвети срещу новия вирус. 

Информация за цялата кампания на британските експерти може да намерите на техния уебсайт.

Към кампанията Stayhome са се включили и италиански лекари от инфекциозните отделения.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!