Още една френска актриса твърди, че е била пребита и изнасилена от култовия режисьор Роман Полански, предаде „Индипендънт“.

Валентин Моние даде интервю пред френския вестник „Льо Паризиен“, в което твърди, че малко след като навършила 18 години през далечната 1975 г., Полански я изнасилил в имението си в Швейцария.

„Нямах никаква връзка с него – нито лична, нито професионална. Почти не се познавахме“, казва Моние.

Тя продължава да разказва за случката с подробности. „Това не беше по време на някакво парти – нямаше нито алкохол, нито наркотици. Беше изключително яростно – случи се след ски в дома му в Гещад. Той ме удари, преби ме, докато не се предадох, след което ме изнасили. Точно бях навършила 18 години, а първата ми връзка беше няколко месеца преди това. Помислих си, че умирам“, допълва Моние.

Адвокатът на Роман Полански заяви, че неговият клиент твърдо отрича тези обвинения. По думите на защитника тези обвинения се появяват подозрително близо до премиерата на новия филм на Полански „Обвинявам“.

Роман Полански бяга от правосъдието в Съединените щати в продължение на близо 40 години. През 1977 г. той се признава за виновен по обвинения, че е правил секс с непълнолетно момиче.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!