Компанията "Уорнър брос" съобщи за повторното събиране на актьорския състав от култовия сериал "Приятели" за заснемането на нов специален епизод за стрийминг платформата HBO Max, предадоха световните агенции. Той ще бъде излъчен през месец май 2020 г.

Режисьор и продуцент на епизода ще бъде Бен Уинстън. Той е влязъл в контакт и ще си сътрудничи с продуцентите на оригиналния сериал. По данни на сп. "Варайъти" всеки от шестимата актьори ще получи хонорар от 2,5 милиона долара за участието си в епизода.

Информации за това, че HBO може да заснеме продължение на "Приятели", се появиха още през есента на 2019 г., когато поредицата отбеляза своя 25-годишен юбилей. Но тогава изданието "Холивуд рипортър" писа, "че страните са все още са далеч от постигането на договореност".

Вече няколко години основните актьори в сериала отричаха възможността за нови епизоди, защото кариерите им тръгнали в различни посоки. Дейвид Шуимър, който играе ролята на Рос Гелър в сериала, дори предложи епизодите да продължат с азиатски актьори или с чернокожи. Звезди от сериала вече са публикували новината за специалния епизод в инстаграм профилите си, но изключение прави Мат Лебланк, който изигра Джоуи, което поражда спекулации за неговото участие, съобщават медии. 

Ръководството на HBO Max реши да възроди сериала, защото данните от социологическо изследване показало, че гледаемостта му ще е рекордна.

Повторното събиране на Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Матю Пери, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър е във връзка със закупуването от "Уорнър" на правата на 236-те епизода на "Приятели", които бяха излъчени между 1994 и 2004 г., за 425 милиона долара. Те ще бъдат излъчени при откриването на новата платформа HBO Max през май, като началото й ще бъде дадено с извънредния нов епизод. Той ще бъде заснет в оригиналните студиа на "Приятели" в Бърбанк, близо до Холивуд. 

Повече за сериала научете в Ladyzone.bg: