В петък вечерта светът бе покрусен от новината за смъртта на известната филмова звезда от „Черна пантера“ - американския актьор Чадуик Боузман. Той почина на 43-годишна възраст след четиригодишна битка с рак на дебелото черво. Тъжната новина беше потвърдена от официално изявление, публикувано в профила на актьора в „Туитър“.

Съобщението, публикувано в петък, и потвърждаващо смъртта му, се превърна в най-четената публикация в историята на социалната мрежа. Към момента публикацията има 6,3 млн. харесвания и 3 млн. пресподеляния.

„Истински боец, Чадуик издържа през всичко това и бе част от филмите, които толкова много обичате. От „42-ри“, „Капитан Америка: Войната на героите“, „Отмъстителите: Война без край“ и „Черната пантера“, и още няколко - всички те бяха заснети по време на и между безброй операции и химиотерапии“, се казва в новината за смъртта му.

Боузман, който придоби популярност с ролята си в „Черната пантера“, започна борбата си с рака през 2016 г. Здравето му в крайна сметка се влоши и той почина на 43-годишна възраст в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, заобиколен от най-близките си.