Нови 11 групи се включват към четвъртото издание на фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на 24, 25 и 26 юли на Гребния канал в Пловдив.

Поляците Behemoth, американците Testament, англичаните Bury Tomorrow, французите Rise of the Northstar и руснаците Fallcie ще разтърсят феновете с впечатляващо шоу.

Към тях се включват и българските групи D2, 40 Days Later, Kerana & Kosmonavtite, Siluet, Jin Monic и I.V.R. Project.

Behemoth (Полша)

Behemoth са формирани през 1991 г. в Гданск. Бандата е изключително отличителна със своята разпознаваема музика, впечатляващи изпълнения на живо и мистична тематика в тектовете на песните им. Последният студиен албум на групата - I Loved You at Your Darkest (2018), се откроява с по-различно звучене, но е изключително позитивно приет от музикалната критика и публиката и получава номинация в категория „Най-добър албум“ на наградите Kerrang през 2019-а.

Testament (САЩ)

Testament са една от най-влиятелните банди в траш метъла с над 30-годишна история на световната музикална сцена и хиляди концерти зад гърба си. На 3 април предстои да излезе новият тринадесети студиен албум на групата -  Titans of Creation.

Bury Tomorrow (Великобритания)

Британската метълкор банда е създадена през 2006 г. в Саутхемптън. През април 2020-а групата ще издаде и своя шести студиен албум, който носи името Cannibal.

Rise of the Northstar (Франция)

Френската банда е сформирана през 2008 г. Стилът на групата съчетава в себе си хеви метъл, хип-хоп и хардкор пънк елементи.

Fallcie (Русия)

Руската метъл банда умело комбинира в стила си тежки рифове, невероятни бластбийтове и впечатляващи женски вокали. Fallcie са изключително атрактивни и бързо набират голяма фен маса.