Вече 6 години българската детска поредица за мотовете превзема сърцата на читатели от всички възрасти. Книгите разказват за малките пухкави същества, които живеят в гардеробите ни и са невидими за човешкото око, но винаги се грижат за нас - помагат ни да сме щастливи, да прекарваме повече време с близките си, грижат се за природата и животните.

На Панаира на книгата тази година ще видим четвъртата част от серията. За създаването на „Вълшебникът се смее последен” на авторката Радостина Николова помага и съпругът й Андрей.

„Един юнски следобед, докато чаках Ради да сготви супа, ме навести вълшебникът. Разписах идеята за цялата битка между мотовете и злите им братовчеди модовете на няколко листа хартия, буквално на един дъх“ – споделя той.

През 2018 г. книгите от поредицата „Приключенията на мотовете“ бяха издадени в Китай и от тях бяха продадени над 50 000 екземпляра, а в началото на 2020 г. очакваме да се появят и първите играчки от поредицата.

С авторите на новата книга можете да се срещнете в НДК по време на Международния панаир на книгата (10 – 15 декември).

Повече за „Вълшебникът се смее последен” можете да научите на LadyZone.bg, където ще намерите и интервю с Радостина Николова: