Вълната вече е на мода. Накити, гердани от естествени материали, шалове и килими без нито един шев, привличат погледите на все повече ценители. 

Слави се занимава с плъстене на вълна от 6 години. Завършил е компютърни технологии, но това е новото му вдъхновение. В миналото тази технология в Родопите се използвала за направата на шапки.

„Единственото, което е необходимо е вълна, сапун и вода, тъй като се използва естественото свойство на вълната да се степва. Знаете като пуснем вълнена дреха в пералнята, тя намаля своя размер, а това се дължи именно на сплитането на косъмчетата едно в друго, получаване на голяма плътности съответно намаляване на размера", описва подхода Слави Кадиев.
 
Другият регион в България, където е характерен този занаят е Копривщица.

Слави се снабдява с материали от вуйчо му, който има голямо стадо овце, но и се налага да купува, защото вълната има различна структура и тя може да бъде както нежна , така и груба.

По-меката вълна се използва за накити и шалове, а твърдата е подходяща за килими.

Голям хит сред дамите са шаловете с орнаменти от плъстена вълна. „Най-много се харесват накитите като цяло, колиетата, брошките, шаловете, пончото, но има търсене на всички артикули, които създавам", посочва Слави.

Направата на килим от плъстена вълна може да отнеме дори месец, в зависимост от размера.

Цветовете си Слави получава чрез химически бои и естествени багрила. От естествените използвам червено цвекло и люспи на лук.

За шаловете не е нужно зашиване, защото отново се използва естественото свойство на вълната косъмчетата й да се преплитат с плата.