Нова конспиративна теория, според която известни личности по цял свят получавали пари, за да кажат, че имат коронавирус, разгневи британския актьор Идрис Елба.

Елба беше една от първите кино звезди с доказан COVID-19. Той коментира новата конспирация във лайв видео в „Инстаграм“, което вече не е достъпно.

„Има идея, че хора като мен им плащат, за да кажат, че имат коронавирус. Това са абсолютни глупости!“, ядосан заяви актьорът.

„Такава идиотщина! Хората разпространяват това все едно е новина. Това е тъпо“, допълва Елба.

Той допълва, че това е най-лесният начин да се заразиш, защото така хората се подвеждат.

Актьорът така и не спомена откъде е разбрал за конспиративната теория, но преди дни рапърката Карди Би коментира теорията в собствения си „Инстаграм“ профил.

Във видеото си Идрис Елба адресира и негативните коментари, отправени към известни личности, че се тестват за коронавирус – нещо, до което повечето обикновени хора във Великобритания и Съединените щати нямат толкова лесен достъп.

„Дебатът за богатите и бедните и кой получава тестовете не е здравословен дебат. Все едно някой да каже, че като съм имал достъп до тест и имам коронавирус, това ме прави по-специален. Не го разбирам това“, коментира Елба.

„Това не е филм. Аз не съм актьор в него. Аз съм просто едно човешко същество, което се озовава в окото на публиката. Тъй че искам хората да разберат, че това е много истински проблем. Не се чувствам привилегирован, защото съм имал достъп до тест, тъй като наистина съм болен“, допълва още той.

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 513 14 140 1 074
Света 6 178 134 27 651 371 287 2 746 094
Заразени* Нови Починали
България 2 513 14 140
Света 6 178 134 27 651 371 287
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer