Това е история за едно невероятно и силно приятелство, което преодолява всички пречки. Малката Руби Хофман или „уникална Руби“, която е в инвалидна количка, и нейната най-добра приятелка Аби, която прави всичко възможно, за да я накара да се чувства добре.

На видеоклип в социалните мрежи виждаме двете деца на детска площадка и как Аби насърчава Руби да използва своята моторизирана инвалидна количка и да се включи в игрите. Клипът трогна стотици в социалните мрежи.

Руби Хофман страда от изключително рядкото заболяване люкодистрофия, което е част от списък с 50 най-редки заболявания в света. Нейната форма на заболяването е един от осем познати случая в света. Болестта засяга мобилността на тялото и децата не могат да се движат, да преглъщат, да говорят и да се смеят. Но това не пречи на Руби да има много приятели.

Семейството на Руби прави всичко, за да може момиченцето да има съвсем нормален живот – празнува рождени дни, играе с братовчеди и приятели, участва в семейните събирания. Но най-скъпоценно е приятелството ѝ с Аби.

Клипът, на който Аби окуражава Руби да използва количката си за първи път е заснето когато двете момиченца са едва 3-годишни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!