"Нетфликс" възнамерява да въведе задължителна ваксинация срещу COVID-19 за актьорите и екипите на своите продукции, пише Би Би Си.

Според съобщение на американската стрийминг компания, тя ще изисква персоналът от "зона А" – главни актьори и екип, който е в близък контакт с тях, да бъдат имунизирани, за да присъстват на снимачната площадка.

"Нетфликс" предприема тези мерки, след като наскоро бяха договорени нови стандарти между холивудските профсъюзи и студиата, които ще позволят на филмовите компании да прилагат задължителни политики за ваксиниране на ключови членове от актьорския състав и хората зад кадър.

Някои актьори вече реагираха на решенията за нови ограничения – Шон Пен поиска политиката да бъде разширена за всички членове на продукции в Холивуд, а не само за главните актьори. Наскоро той заяви, че няма да се върне на снимачната площадка на драмата "Gaslit", в която се снима в момента, докато целият екип не бъде напълно имунизиран.

По-рано днес стана ясно, че "Гугъл" и "Фейсбук" също ще изискват от всички свои служители, които работят в офисите им, да бъдат ваксинирани, като задължението при "Гугъл" ще влезе в сила през следващите седмици в САЩ.

Новите мерки идват след като тази седмица Американският център за контрол и превенция на заболяванията обяви, че маските на закрито ще продължат да бъдат задължителни, дори за хора, които са с две поставени дози от препарат срещу коронавирус, вследствие на рязкото увеличаване на случаите от новия "Делта" вариант на COVID-19 в страната.