След като ви представихме най-големите тенденции в интериора за настоящата година, е редно да ви информираме и за интериорни решения, които се считат за архаични и от които трябва да се отървете. Най-големите отживелици на 2020 г. са стените акценти, малките килими, изкуствените растения и синхронът между различните мебели и декорация в едно помещение.

Възглавници, които са в същия десен като дивана

Много производители на мебели добавят към диваните и възглавници, които са изработени от същата материя и са в същия свят. Идеята обаче е старомодна и вместо това интериорните дизайнери препоръчват да се заиграем с текстурата, цветовете и шарките, които да бъдат в различна цветова гама и материя,  за да се подчертаят качествата и да изпъкне самият диван.

Крушки със студена светлина

Заменете LED крушките, които светят със студена, бяла светлина със вариант, който излъчва по-топла и мека светлина. Освен че „студената“ светлина е вредна за очите, тя не създава достатъчно уют. Меката светлина от своя страна придава усещане за запалена свещ или камина – чувство, което би се харесало на всеки особено през зимата.

Завеси и щори, които възпрепятстват навлизането на светлина

Естествената светлина кара помещението да изглежда визуално по-голямо и просторно. Основната функция на завесите и щорите е да осигурят уединение, а също и да внесат уют и характер на стаята, в която са поставени. Те обаче не трябва да са прекалено тежки, а да позволяват проникването на естествена светлина.

Списъкът с отживелиците в интериора през 2020 г. продължава на Ladyzone.bg: