Американска двойка се натъкнала на необичайна находка, докато ремонтирала дома си в щата Ню Йорк. Оказало се, че стените на къщата им са пълни с бутилки с уиски на почти 100 години.

Ник Дръмънд направил откритието в края на ноември, но за него се разчу в американските и британските медии през последните дни. По-късно собственикът на къщата открил бутилки с алкохол и под дюшемето на пода.

“Беше ни казано, че тази къща е била построена за някакъв контрабандист на алкохол, но не знаехме дали е вярно. Това е много откачено“, коментира откритието си Дръмънд.

Според информацията, с която той разполага, къщата е била собственост на мъж на име Адолф Хъмпфнер, който е починал през 1932 г. и е оставил състояние от 140 000 долара. 

Според местните хора някъде в имота са би ли скрити и огромно количество пари, но Дръмънд казва, че досега не открил нищо друго освен въпросното уиски. 

В стените на къщата и под пода са били открити общо 66 бутилки с етикет „Олд Смъглър Гелик Уиски“, а стикер на гърба на шишетата ги датира от 1923 г. 

По това време в САЩ е действала забрана за производството и търговията с алкохол, останала в историята като „Сухия режим“. Този период е свързван и с възхода на американската мафия и личности като Ал Капоне, които монополизират незаконния, но много печеливш по това време бизнес със спиртни напитки. 

Дръмънд казва, че все още не опитал вкуса на откритото усики, но със сигурност ще го направи. Той още не решил какво да прави с находката му, но приятели го съветват да предложи бутилките на някой търг за скъп марков алкохол, а интерес от аукционните къщи не липсва.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!