Преди 8 години всички бяхме потресени да научим, че актьорът в главната роля от най-обичаната филмова поредица за бързи коли е загинал в автомобилна катастрофа. Днес отбелязваме 8 години от смъртта на Пол Уокър.

Снимка: Getty Images

Пол Уокър започва актьорската си кариера в края на 80-те години, но става популярен в края на 90-те заради участието си в романтичната комедия „Тя е върхът“. Две години по-късно излиза първата част от „Бързи и яростни“, която прави Пол Уокър световноизвестен.

Снимка: Getty Images

Уокър участва в продълженията на хита, с изключение на третия филм, който е с различни персонажи. Докато снима „Бързи и яростни 7“, животът му приключва неочаквано на 40-годишна възраст.

Снимка: Getty/Instagram

На 30 ноември 2013 г. Пол Уокър си тръгва от благотворително събитие. Той не е шофьор на автомобила, а само пътник. По неизвестни и досега причини, колата се забива в бетонен стълб и две дървета и се подпалва.

Снимка: Getty Images

Шофьорът на автомобила, 38-годишният Роджър Роудс, умира на място, а Пол Уокър, който въпреки тежките наранявания е още жив, изгаря в последвалия пожар. Аутопсията показва, че никой от двамата мъже не е употребил алкохол или наркотици, пътят е бил в добро състояние и няма технически причини за катастрофата. Официалната версия е, че автомобилът се е движел с превишена скорост и водачът е загубил контрол.

Още за смъртта на Пол Уокър и други знаменитости, които загубихме заради инциденти, може да прочетете на LadyZone.bg: