В началото на 2019 г. ви разказахме историята за необичаен онлайн конкурс – “Напиши есе, спечели къща”. Наградата за литературно произведение беше огромно имение на брега на езеро в Албърта, Канада. Сега, месеци по-късно, става ясно, че победител в конкурса няма и къщата така и не е намерила новия си собственик.

В условията на конкурса беше записано, че за да бъде валиден в него трябва да вземат участие общо 68 хил. есета. По-късно тази бройка беше променена до 60 хил. есета, но и тя не беше достигната. Всеки участник трябваше да заплати такса за участие от 25 канадски долара.

Собственичката на имота Ала Вагнер, която продава къщата си, защото има сериозни здравословни проблеми, съобщи, че конкурсът се обявява за невалиден.

Ала Вагнер, собственик на дома в Албърта, Канада
Снимка: bTV

“Според условията на конкурса, ако не успеем да достигнем поставения лимит трябва да върна всички пари от таксата за участие”, коментира Вагнер в съобщение в официалния сайт на конкурса.

Тя уточнява, че вече е започнала да връща парите на част от участниците.

“Много от вас ми писаха да даря събраната сума и възнамерявам да се съобразя с желанията ви. Тези, които искат да получат парите си обратно – ще ги получат. Останалите пари ще даря, като ще обявя каузата по-късно”, пише в официалното съобщение.

Снимка: Facebook / Write a Letter, Win a House

Парите ще бъдат върнати до края на октомври, когато ще бъде обявено и сумата, която остава за дарение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!