Само преди две седмици най-работещият български модел в чужбина Белослава Хинова-Бел се върна от Седмицата на висшата мода в Париж. Там тя дефилира за "Виктор и Ролф" , "Амири", и "Шанел".

Именно от иконичната френска марка започва модният път на Бел. Преди малко повече от година, 16-годишното момиче заминава за Париж и прави първото си ревю на международен подиум. Бел е от последните модели дефилирали за марката докато неин главен дизайнер беше покойният вече Карл Лагерфелд.

"Спомням си, че не знаех къде се намирам. Бяха ме пуснали в дълбокото директно. Доста шашната... Не бях единствената на 16, но бях единствената, която не беше виждала нещо такова отблизо. Исках го много, но със сигурност не бях готова. Точно на това ревю бях доста стресната, добре, че имам очила и шапка и никой не може да го види.", разказва Бел.

Сега нещата за нея са коренно различни. Година и половина по-късно, вече е дефилирала за "Долче и Габана", "Диор", "Джамбатиста Вали", "Спортмакс", "Армани" и др.

Тя коментира разликата в бранда "Шанел" при покойния вече Карл Лагерфелд и сега, с новият главен дизайнер Виржини Виар: "Когато той беше главният директор на "Шанел", аз не съм имала толкова ревюта с него, но определено забелязвам разликата-всичко беше много по-грандиозно. Беше много по-пищно. В момента при Вирджини това, което се случва, тази малка градина на кутюр шоуто - всички бяха доста разочаровани. Това не е "Шанел". Карл, той правеше красиви неща, но вече бяха скучни. Вече всички се бяхме нагледали на това. Сега Виржини е като глътка свеж въздух, въпреки, че е много обрана".

И, въпреки че дефилира редом до топмоделите в света като Джиджи и Бела Хадид, Кая Гербер и други, Бел е изключително земна. Когато си е в България ежедневието й се състои в това да ходи на училище. Тази година тя ще бъде абитуриентка. Учи в училището по приложни изкуства и, логично за модел, се интересува от мода.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!