Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отлични песни и видеоматериал от System Of A Down, Pussy Riot, The Weather Station, Bomba Estéreo и Ейдриан Ленкер от Big Thief. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух. 

System Of A Down - Genocidal Humanoidz

System of a Down пуснаха нов музикален видеоклип към един от синглите, с които се завърнаха на музикалната сцена като банда през 2020 г. Видеото на "Genocidal Humanoidz" е съвместно режисирано от басиста на групата Шаво Одаджиян и Адам Мейсън, като включва анимация в допълнение към кадри от изпълнението на парчето. Видеото цели набиране на средства за хуманитарни каузи и подпомагане на организациите с нестопанска цел Armenia Fund и Armenia Wounded Heroes Fund. Излизането на най-новите сингли на System of a Down е първа нова музика от групата от 15 години насам.

Pussy Riot - БЕСИТ / RAGE

Pussy Riot пуснаха музикален видеоклип към нова песен, наречена с яростното име "RAGE". Парчето излиза само дни след като трима членове на руската пънк-рок група - Маша Алехина, Виктория Наракса и Люси Щейн - бяха арестувани след протести, призоваващи за освобождаването на опозиционния лидер Алексей Навални. Видеото е режисирано и монтирано от самата Надя Толоконикова от Pussy Riot. В YouTube те пишат: "Искаме освобождаването на руския опозиционен лидер Алексей Навални, Маша Алехина от Pussy Riot и всички политически затворници, молим полицията да спре да бие протестиращите и да застане до нас, молим Путин и кабинета му да напуснат Кремъл възможно най-скоро."

Bomba Estéreo - Agua

Колумбийската група Bomba Estéreo обяви първия си студиен албум от четири години насам, като "Deja" излиза тази пролет от Sony US Latin. Бандата сподели първия сингъл "Agua", който включва участието на OKAN и Лидо Пимиента, както и две други песни - "Deja" и "Soledad". Албумът "Deja" е разделен на четири секции, базирани на елементите на планетата: Agua, Aire, Tierra и Fuego. "Албумът е за връзката и отделянето на хората - от планетата, от самите себе си", каза Лиляна Соме от групата. "Става въпрос за това колко сме откъснати, по-скоро свързани с електронни устройства и виртуални неща, отколкото с реални неща. Затова решихме да използваме четирите елемента, защото те са част от равновесието на хората."

Вижте как звучеше последната седмица на януари: 

Вижте останалите топ видеоклипове от първата седмица на февруари в Ladyzone.bg.