Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отлични песни и видеоматериал от The Black Keys, Kings Of Convenience, LUMP, Backxwash и Empress Of. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух.   

The Black Keys - Going Down South

Рок бандата The Black Keys сподели нов видеоклип към кавъра на "Going Down South" на Р. Л. Бърнсайд. Това е вторият сингъл от предстоящия албум на групата "Delta Kream", който излиза на 14 май от лейбъла Nonesuch. Видеоклипът е режисиран от Райън Надзам, като е заснет в Blue Front Café. "Going Down South" излиза след първия сингъл от "Delta Kream" - "Crawling Kingsnake", който пуснаха от бандата. Дългосвирещият албум включва кавъри на блус песни от Мисисипи.

Kings Of Convenience - Rocky Trail

Kings of Convenience се завърнаха след 12-годишна пауза. Дуетът на Eirik Glambek Bøe и Erlend Øye обявиха, че ще издадат нов албум - Peace or Love, който е четвъртия им студиен проект и първи от издаването на Declaration of Dependence през 2009 г. Новият албум излиза на 18 юни от мейджър лейбъла EMI. Новинита е придружена от издаването на водещия сингъл "Rocky Trail". "Това е поп музика, но не такава, каквато я познаваме", казват за новата песен от дуото в съобщение до медиите.

LUMP - Animal

През 2018 г. Лаура Марлинг и Майк Линдзи от Tunng създават LUMP и издават своя едноименен дебютен албум. Сега двамата обявиха втория албум на LUMP - Animal, оглавяван от едноименен сингъл. Студийният албум излиза на 30 юли от лейбъла Partisan/Chrysalis. Марлинг работи по албума, докато създава паралелно песента Song for Our Daughter, която издаде в края на миналта година. "LUMP е хранилище за толкова много неща, които съм имала в съзнанието си и просто не се вписват никъде по този начин", казва Марлинг в съобщение до медиите.

Вижте останалите топ видеоклипове от тази седмица в Ladyzone.bg:

Припомнете си как звучеше миналата седмица: