Както вече знаем, всяка нова седмица е добра възможност да обърнем поглед назад, за да видим най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отличен видеоматериал + песни от Perfume Genius, Soccer Mommy, Алиша Кийс, Дани Елфман и Massive Attack. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух!

Alicia Keys & Brandi Carlile - A Beautiful Noise

Алиша Кийс и Бренди Карлил обединиха творчески сили за нова песен - "A Beautiful Noise", чиято премиера беше на 29 октомври по време на специалното ТВ предаване "Всеки глас има значение: Честване на демокрацията" по CBS. Изходът от президентските избори в САЩ все още не е ясен, но дотогава гледайте видеото на двете диви.

Danny Elfman - Happy

Емблематичният композитор Дани Елфман подписа договор с ANTI- /Epitaph Records за издаването на първата му нова самостоятелна музика от 36 години насам. Песента се казва "Happy" и идва с леко напрягащ видеоклип, режисиран от Арън Джонсън. "Първоначално написах "Happy" за участие на фестивала Коачела 2020", казва Елфман. "Написах я като абсурдна антипоп песен. Циничният характер на текста отразява начина, по който се чувствам да живея в един почти антиутопичен свят, обърнат с главата надолу". Точно навреме за Хелоуин, точно така.

Massive Attack х Tyndall Centre for Climate Change Research

Култовото трип-хоп дуо Massive Attack пусна филм в сътрудничество с Центъра за изследване на климатичните промени "Тиндал", хвърляйки тревожен поглед върху глобалното затопляне и климатичната криза на планетата и бъдещето на лайв музиката. Въздействащият документален видеоклип е режисиран от Антъни Томблинг-младши, като историята в него разказва самият Робърт "3D" Дел Ная - едната половина от Massive Attack.

Вижте кои са останалите топ видеоклипове от първата седмица на ноември в Ladyzone.bg.