Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отлични песни и видеоматериал от Wolf Alice, Джулиан Бейкър, Real Estate, Иги Поп и Pussy Riot. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух.  

Wolf Alice - The Last Man On Earth

Wolf Alice обявиха, че се завръщат с нов албум, споделяйки заедно с това сингъл от него - "Last Man on Earth" е първото предложение от дългоочаквания студиен проект на групата, като албумът "Blue Weekend" ще излезе на 11 юни. Видеоклипът към парчето "Последният човек на Земята" е режисиран от Джордан Хемингуей. Вокалистката на бандата Ели Роусел споделя за песента: "Става въпрос за арогантността на хората. Певицата пише парчето, след като прочита романа "Котешката люлка" на Кърт Вонегът.

Julien Baker - Heatwave

Джулиан Бейкър също се завръща с нов албум - "Little Oblivions", като певицата сподели четвъртата песен от проекта - "Heatwave". Парчето е придружено от видеоклип, режисиран от Сабрина Никълс. "Heatwave" всъщност е "посветена на това колко време прекарваме в притеснения за неща, които са тривиални", казва Бейкър, около която има още една интересна новина през последните дни - певицата записа кавър на емблематичното парче "Everything in Its Right Place" - сигурно си спомняте как започва "Ванила скай" с Том Круз и Камерън Диас, нали? Албумът "Little Oblivions" ще последва "Turn Out the Lights" на Бейкър от 2017 г.

Pussy Riot feat. Dorian Electra - TOXIC 

Надя Толоконикова от Pussy Riot сподели "TOXIC" - нов сингъл в сътрудничество с Дориън Електра. Парчето, продуцирано от Дилън Брейди, е придружено от хиперактивна и често изпълнена с кървища картина, така че сте предупредени! В изявление Толоконикова отбелязва, че тази година се навършват десет години от създаването на Pussy Riot, а "TOXIC" е политическа, защото личното е политическо". "Сингълът отразява важността на грижата за себе си, опазването на психичното здраве и стоенето настрана от връзките, които тровят човек", казва тя.

Ето как звучеше втората седмица на февруари: 

Вижте останалите топ видеоклипове от третата седмица на февруари в Ladyzone.bg.