Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отличен видеоматериал + песни от Лана Дел Рей, Иги Поп, Еминем, Сейнт Винсънт и Хейли Уилямс. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух.

Lana Del Rey - Chemtrails Over The Country Club (Teaser)

Лана Дел Рей разкри датата на излизане и сподели тийзър към новия си сингъл "Chemtrails Over the Country Club". Очаквайте парчето на 11 януари. В същия ден садкор кралицата ще издаде и новия си албум със същото име, който вече е достъпен за предварителни поръчки. Студийният албум "Chemtrails Over the Country Club" ще отбележи завръщането на Лана Дел Рей след големия успех с "Norman Fucking Rockwell!". Наскоро тя сподели друга песен от предстоящия албум - "Let Me Love You Like a Woman", като по-късно изпълни песента в късното шоу на Джими Фалън.

Iggy Pop - Dirty Little Virus

Иги Поп сподели нова песен за новия коронавирус. Парчето, наречено "Мръсен малък вирус", започва с "COVID-19 е на сцената". Сред лириките на песента чуваме още "Дядото е мъртъв / вместо него има Тръмп" и "Тя е само на 19 / Но може да те убие". Във видеоклип към песента Иги Поп обяснява: "Бях подтикнат да напиша директен текст, а не нещо твърде емоционално или дълбоко, по-скоро като журналистика." Иги Поп пише парчето заедно с Лорон Томас, който се включва не само с работа по аранжимента му, но дори грабва тромпета за изпълнението.

Hayley Williams - Teardrop (Massive Attack Cover)

Хейли Уилямс, която изостави останалите членове на "Paramore", за да преследва соло кариера, изпълни кавър на култовото парче "Teardrop" на Massive Attack от техния още по-култов албум Mezzanine от 1998 г. Това се случи като част от Годишното шоу на талантите на The Ally Coalition, като Уилямс изпълни песента в спалня, облечена в халат и с коса, увита в кърпа. Събитието беше излъчено на живо в акаунта на Джак Антоноф в Twitch, за да се съберат средства за бездомни младежи от LGBTQ общността.

Вижте останалите топ видеоклипове от четвъртата седмица на декември в Ladyzone.bg.