Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отличен видеоматериал + песни от Нилюфер Яня, Fleet Foxes, TRZTN и Карън О, Foo Fighters и Small Black. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух. 

Nilüfer Yanya - Day 7.5093

Нилюфер Яня сподели нов видеоклип към песента "Day 7.5093" от албума "Feeling Lucky?". Режисиранo и монтиранo от сестрата на Яня - Моли Даниел, видеото компилира кадри от турнетата на Нилюфер, преди коронавирусът да парализира концертните и фестивални дейности. "Нямам навика да пиша много по време на турне, но за "Day 7.5093" си спомням, че започнах да пиша първите редове в банята на хотела, така че имаше смисъл да използвам част от кадрите от тази година", казва Нилюфер Яня. "Трудно е да разбереш какво имаш, докато не го загубиш, поради което се опитвам да се насладя и на този момент, но пътуванията и концертните изяви са нещо, което никога повече няма да приемам за даденост! Ще се върна с изпълнения на живо на нова музика възможно най-скоро и следващия път ще снимаме повече."

TRZTN feat. Karen O - Hieroglyphs

TRZTN сподели нова песен от предстоящия си албум "Royal Dagger Ballet". В парчето "Hieroglyphs" се появява Карън О, а видеото е режисирано от Барнаби Ропър и включва забележителни изпълнения от танцьорката Виктория Даубървил. TRZTN е името на базирания в Париж музикант, композитор и продуцент Тристан Беше. Още през 2009 г. той и Карън О работят заедно по саундтрака на филма "Където бродят дивите неща" (Where the Wild Things Are). Обсъждайки новото си сътрудничество с Карън О, той заявява: "Без да се сдържа, аз се захванах по фантасмагоричен начин с продуцирането - извайвайки звука повече, отколкото да го композирам по конвенционален начин". Албумът на Беше "Royal Dagger Ballet" излиза утре (22 януари).

Foo Fighters - Waiting on a War

Рок ветераните от Foo Fighters представиха нова песен, наречена "Waiting on a War", за да отпразнуват 52-ия рожден ден на фронтмена Дейв Грол. Песента е част от предстоящия албум на групата "Medicine at Midnight", включващ и наскоро представения сингъл "No Son of Mine", като излиза на 5 февруари. Foo Fighters обявиха "Medicine в Midnight", продължение на "Concrete and Gold", в телевизонното шоу Saturday Night Live през ноември. Наскоро групата отпразнува 25-годишнина от създаването си, а по време на Ханука Дейв Грол и продуцентът на "Medicine at Midnight" Грег Кърстин направиха поредица от кавъри, включително "Hotline Bling" на Дрейк, за което вече ви разказвахме, така че няма да се отклоняваме.

Вижте останалите топ видеоклипове от третата седмица на януари в Ladyzone.bg.