Мерилин Монро измести признати красавици като Скарлет Йохансон, Кристина Хендрикс и София Лорен за титлата "Кралица на деколтето", определена с анкета от британски магазин за бельо.

На второ място в класацията на магазините "Дебънамс" е британската телевизионна водеща Холи Уилоуби. Трета е Лиз Хърли, следвана от манекенката Кели Брук, която неотдавна пусна модна линия за жени с по-реалистични фигури. Петото място заема италианската екранна легенда София Лорен. Скарлет Йохансон е на шесто място, следвана от Кристина Хендрикс и Бионсе. На девето и десето място са Ким Кардашиан и Дита фон Тийз.

Анкетата е направена сред 1000 клиенти на "Дебънамс" – жени и мъже, пазаруващи в секциите за бельо, след като се оказало, че повечето дами носят сутиен с чашки DD или по-голям.

"Не е изненадващо, че Мерилин бе избрана за номер едно – каза Шарън Уеб, ръководител на дизайнерите на бельо. – Тя винаги е носела сутиени, които са й по мярка и никога не е избирала вулгарни деколтета. Тя имаше чувство за мярка".