В навечерието на 24 май у нас бяха връчени наградите „Аскеер“ за постижения в театралното изкуство. Отличията се дават за 30-и път, като тази година бяха присъдени три награди за цялостен принос.

Актьорът Стефан Мавродиев е един от тримата отличени с престижното отличие за цялостен принос към театралното изкуство. 77-годишният Мавродиев има множество роли в театъра и в киното. Наградите му също не са малко, към тях вече добавя и голямата награда на Фондация „Акдемия Аскеер“.

„Сцената – това е живот, начин на живот, това е истинският ми живот. На сцената човек е много, много по-енергичен и активен, отколкото в бита“, каза призьорът.

Теодосий Спасов пък получи наградата в категория „Теaтрална музика“. С нея беше отличена работата му за 4 постановки, 3 от тях се играят в Народния театър, а една – в театър „Азарян“. Пред bTV Спасов сподели, че за него отличията, които се дават от „артисти за артисти" са най-скъпите.

В навечерието на празничния 24 май, „Аскеер“-ът за режисура отиде в ръцете на Стоян Радев – за две постановки, за които той казва, че са с изключително силни текстове. Това са „Кой се бои от Вирджиния Улф“ и „Плач на Ангел“.

„Самата дума може да бъде перо, може да бъде и меч – трябва да внимаваме как я  използваме. И да помним това, което Апостол Павел е казал: „Без любов и най-красивата дума е просто празен звук“, уточни Радев.