Следа като днес се роди третото дете на Кейт Мидълтън и принц Уилям, започнаха наддавания за името. То е момче и дойде на бял свят минута след 11 часа местно време. Тежи малко над 3,8 кг. 

Името на бебето може да не бъде разкрито веднага. Името на Уилям бе обявено след една седмица, а светът е чакал цял месец след раждането на баща му Чарлз. Имената на Джордж и Шарлот бяха оповестени два дни след раждането им.

В класацията на имената за третото кралско бебе засега се нарежда името Артър, следвано от Джеймс. Според залозите шансовете детето да се казва Филип или Албърт са равни. Най-ниско в класациите стои името Пиърс.

Кейт и Уилям показаха веднага бебето. Херцогинята на Кеймбридж и най-малкият принц бяха изписани още тази вечер от болницата.

Снимка: Reuters

При предишните си две деца Кейт Мидълтън избра традиционни имена на хора от кралското семейство. Със сигурност се знае, че бебето няма да бъде кръстено Джордж, макар да е родено в деня на Свети Георги, защото името е заето от по-големия му брат.

Малките принц Джорд и принцеса Шарлот бяха заведени в късния следобед от принц Уилям в болница "Сейнт Мери", за да видят братчето си.

Снимка: Reuters

Новото бебе ще е пето в реда за наследяване на трона след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям, брат си и сестра си. То е и шестият правнук на кралица Елизабет.