Театър, музика и кино си дават среща, за да разкажат историята на легендата на българската естрада Емил Димитров. Спектакълът „На Нея с обич! Емил Димитров“ се завръща на сцената след повече от година прекъсване заради пандемията. Млади и стари могат да се чувстват поканени, каза в студиото на CoolT актьорът Даниел Цочев, който влиза в ролята на певеца и пее някои от емблематичните му песни.

„Това не е концерт, това е спектакъл за семейството“, подчерта той. По думите му постановката проследява живота на твореца Емил Димитров, като разкрива и малко известни аспекти от него като това, че песни като „Моя страна, моя България“ и „Ако си дал…“ са били забранявани от комунистическия режим. Подборът на песните следва историята и така ще чуем и произведения, които ще изненадат даже запалените меломани.

„В този час и половина на сцената адреналинът е страшно висок, аз и публиката пеем и плачем, но накрая излизаме засмени и щастливи, което е невероятен катарзис“, коментира Цочев.

„За съжаление, аз го видях в заника, 5 г. бях водещ на Златния Орфей и това беше може би последният „Златен Орфей“ 1999 г. Той се качи в общия автобус, в който пътувахме водещите, операторите от телевизията. Беше един самотен и нещастен затворен човек на една седалка. (…) Големите творци на България не бива да бъдат забравени по никакъв начин“, подчерта актьорът.

Можете да гледате "На Нея с обич! Емил Димитров" на 6 август в рамките на Sofia Summer Fest зад музея "Земята и хората".

Вижте още във видеото!