Днес 71-годишният принц Чарлз и 72-годишната херцогиня на Корнуол Камила отбелязват 15 години брачен живот със снимка, направена пред техния дом в Шотландия, където прекарват карантината. На кадъра виждаме и двете им кучета Джак Ръсел териер.

Чарлз и Камила сключват граждански брак на 9 април 2005 г. в замъка Уиндзор. По план сватбата трябва да е на 8 април, но се отлага с ден заради погребението на папа Йоан-Павел Втори.

Тъй като и двамата са разведени, няма църковна служба. Родителите на Чарлз – кралица Елизабет и принц Филип, не присъстват на церемонията, но взимат участие в молитвената служба в църквата Сейнт Джордж.

Чарлз и Камила излизат от молитвената служба в чест на тяхната сватба, 9 април 2005 г.
Снимка: Getty Images

Чарлз и Камила се запознават по време на поло мач през 1970 г. и веднага си допадат, но съдбата има други планове. През 1971 г. Чарлз постъпва във военно-морския флот, а и Камила не притежава така нужните по онова време качества за брак с него – синя кръв и девственост.

Ето защо Камила възстановява връзката си с Андрю Паркър Боулс и двамата се женят. През 1981 г. Чарлз сключва брак с Даяна Спенсър, но пет години по-късно започва да се среща тайно с Камила.

Децата на Чарлз - Уилям и Хари, и децата на Камила - Том и Лаура, по време на сватбата
Снимка: Getty Images

Новината за връзката им става публична през 1992 г., когато пресата публикува записи на техни разговори. По-късно същата година Чарлз и Даяна обявяват официално, че са разделени. През 1995 г. Камила и Паркър Боулс съобщават, че са в развод. Чарлз и Даяна се развеждат на 28 август 1996 г. Година по-късно принцесата загива при автомобилна катастрофа в Париж.

През 1998-а, година след трагичния инцидент, Чарлз и Камила заживяват заедно, но все още бракът им изглежда невъзможен, ако Чарлз иска да запази статута си на престолонаследник.

През 2000 г. обаче кралица Елизабет кани на обяд сина си и Камила – ясен знак, че дава благословията си за връзката им.

След сватбата заглавията в британската преса са „Съпругата, която той винаги е искал“ и „30 години по-късно Чарлз внесе ред в личния си живот“.

Заглавията в британската преса по повод сватбата на Чарлз и Камила
Снимка: Getty Images

Още снимки от сватбата можете да видите в LadyZone.bg.