В сайта на своята фондация Меган Маркъл обяви инициативата си 40x40 – да окуражим хората по света да отделят 40 минути, за да помогнат на жените при завръщането им на работа. За целта херцогинята на Съсекс е помолила 40 известни спортисти, артисти и световни лидери да участват с 40-минутно менторство по темата. Сред тях изпъкват имената на Адел, Дийпак Чопра и Стела Маккартни.

Снимка: ARCHEWELL.COM

През последните две години десетки милиони жени са напуснали работата си, най-вече заради пандемията. „Чрез инициативата искаме да им помогнем да върнат доверието в собствените си сили“, се казва в официалното съобщение на фондацията.

Херцогинята на съсекс избра да направи съобщението си именно на рождения си ден.

Меган празнува 40-ия си рожден ден днес. Точно преди 10 години младата жена стана известна с ролята си в сериала "Костюмари" и никой не очакваше, че животът ѝ ще е толкова различен само след едно десетилетие.

Снимка: Getty Images

5 години, след като прекрати първия си брак през 2013 г., Меган Маркъл се омъжи за втори път и то не за кого да е, а за британския принц Хари.

Следващата голяма раздяла в живота ѝ беше не със съпруга ѝ, а с цялото му семейство. Меган и Хари се отказаха от позициите си в британското кралско семейство и заминаха да живеят и да работят в Северна Америка.

Снимка: Getty Images

Днес Меган Маркъл е майка на две деца, има договор за стотици милиони с най-голямата стрийминг компания в света и е една от най-противоречивите личности за британците.

Може да прочетете повече за изумителното ѝ пътешествие през последните 10 години в сайта LadyZone.bg: