През 2001 г. 16 януари е обявен за Световен ден на Бийтълс. На тази дата феновете на легендарната четворка масово се събират в Ливърпул, където слушат култови за групата парчета - Yesterday, Yellow Submarine, Let It Be, участват в различни инициативи и т.н.

В началото на 2020 г. от "Фолксваген" официално се разделят с легендарния модел "Бийтъл". Емоционалното видео на фона на Let it be на "Бийтълс" се казва "Последната миля". Акцентира на следата, която моделът, наричан гальовно "Бръмбара", е оставил в поп културата и в личния живот на собствениците си. Сред тълпата, "изпращаща" задочно малката кола са актьорът Кевин Бейкън, художникът Анди Уорхол, направил поп арт реклами на модела, и телевизионният водещ Анди Коен. Тази година моделът навърши 70 години от първото си пускане на пазара.

„Ние сме по-популярни от Исус. Християнството ще изчезне по-скоро, отколкото рок музиката“ – споделя в интервю през 1966 г. Джон Ленън. Това заключение се оказва твърде крайно и скандално на много хора и се налага групата публично да се извини за казаното. „Ако бях казал, че телевизията е по-популярна от Исус, никой нямаше да обърне внимание. Съжалявам за намека, който направих. Не съм против Бог, не съм против Христос и не съм против религията. Не съм искал да кажа, че сме по-добри.“

Защо наричат Ринго Стар Лазар и какво е общото между Йоко Оно и Меган Маркъл четете в Ladyzone.bg.